Pedagogisch Medewerker BSO/ TSO, VIB opleiding | 15.5 uur per week (ma, di, do, vrij) | Amsterdam

BSO De Kleine Reus is gevestigd in basisschool De Kleine Reus en werkt zeer nauw samen in IKC verband. We hebben de beschikking over een mooi schoolplein met actief en natuurlijk spelmateriaal. Alle medewerkers van de BSO werken voor de tussenschoolse opvang een uur lang samen met de docent uit de klas. Op deze locatie werkt een afwisselend team met zowel hele ervaren als wat jongere medewerkers. Zij hebben gemeen dat ze de kinderen allemaal een enorm leuke vrije tijd willen bezorgen. Zou jij dat ook willen? Wij zijn voor deze locatie op zoek naar een:

Pedagogisch Medewerker BSO/TSO, opleiding VIB (Video Interactie Begeleiding)

15,5 uur per week (BSO op di, do / TSO op ma, di, do, vrij)

Functie-inhoud

Als Pedagogisch Medewerker in de Buitenschoolse Opvang ben je gericht op de begeleiding, ontwikkeling en vrijetijdsbesteding van kinderen van 4 tot 12 jaar, tijdens en na schooltijd en tijdens schoolvakanties.

Samen met je collega’s zorg je voor een prettige, open en stimulerende sfeer en draag je bij aan de ontwikkeling van kinderen. Je draagt bij aan het vormgeven van de (sport- en beweeg)activiteiten van de locatie. Je creativiteit kun je kwijt in het bedenken en uitvoeren van activiteiten voor en met de kinderen.

Profiel

Om de kwaliteit van onze kinderopvang te waarborgen, zoeken wij een collega die past op onderstaand profiel:

 • MBO diploma Sport- en bewegen (niveau 3 of 4) en/of MBO diploma Pedagogisch Werk (niveau 3 of 4).
 • Je bent in staat een goed (sport)activiteitenprogramma op te zetten.
 • Je bent een sportief en dynamische persoon en houdt van buiten zijn.
 • Je bent creatief, vrolijk, flexibel, enthousiast en ondernemend.
 • Je weet van aanpakken en regelen.

De Kleine Wereld

Wij zijn De Kleine Wereld! Wij zijn, samen met ouders, bezig met opvoeden. Dit doen wij in een liefdevolle, professionele omgeving waarbij het plezier van kinderen voorop staat. De cultuur binnen De Kleine Wereld is open, professioneel en altijd gericht op verbetering. We zijn een innovatieve organisatie met specialisten op onder meer de gebieden groene wereld, creativiteit en kinderen met een ontwikkelvoorsprong.

De Kleine Wereld biedt:

 • Een leuke afwisselende functie in een dynamische organisatie
 • Een informele werksfeer met korte communicatielijnen;
 • Salaris conform CAO Kinderopvang;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. reiskostenregeling, fietsplan, collectieve ziektekostenverzekering en twee studiedagen per jaar).

Daarnaast bieden wij de opleiding en vervolgens functie van VIB in de BSO

Video Interactie Begeleiding is een methode waarmee we zichtbare verbetering van de interactie tussen pedagogisch medewerkers en kinderen willen verkrijgen en zo het pedagogisch handelen op de groepen willen vergroten. Opgeleide en gecertificeerde VIB medewerkers hanteren de methode als coachinginstrument.

De begeleiding is afgestemd op de ontwikkeling van de pedagogisch medewerkers.  Bij VIB wordt er gewerkt met filmopnames die worden nabesproken. Door het evalueren van de praktijkervaringen vanuit een positieve benadering, wordt de juiste interactie tussen pedagogisch medewerkers en kind versterkt. Met als resultaat een optimale ontwikkeling van het kind.

Je rol als VIB'er in de BSO

Als lid van het VIB team van De Kleine Wereld lever je een bijdrage aan de doelstellingen van de organisatie met betrekking tot VIB. Je bezoekt op regelmatige basis locaties om daar VIB te geven aan groepen. Je hebt daarbij nauw contact met de Vestigingsmanager. Je bevordert middels VIB de deskundigheid van medewerkers en daarmee het pedagogisch klimaat op de groep en op de vestiging. Binnen het VIB team denk je mee over de korte en lange termijn doelstellingen van de organisatie met betrekking tot VIB.

Opleiding

Het opleidingstraject beslaat 8 bijeenkomsten over een periode van circa 6 - 8 maanden. De maximum duur van het traject is 1 jaar. De bijeenkomsten worden door een groepje van 3 deelnemers gevolgd.

Iedere deelnemer heeft bij elke bijeenkomst een video-opname voorbereid. Dat vraagt, afhankelijk van de capaciteiten van de deelnemer, ca. 3 uur voorbereiding. De opleiding start in het najaar en zal uiterlijk een jaar later worden afgerond. Een succesvol traject wordt afgesloten met een officieel erkend certificaat.

Profiel

 • Ruime ervaring als Pedagogisch Medewerker;
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en coaching-vaardigheden;
 • In staat om de relatie te leggen met de pedagogische doelstellingen van De Kleine Wereld;
 • In staat om de relatie te leggen met andere communicatiemomenten en meetmomenten van de pedagogische kwaliteit.

De Kleine Wereld biedt

 • Opleiding tot Video Interactie Begeleider met studieovereenkomst
 • 50 uur per jaar, inzet VIB uren
 • Verdieping in de functie van pedagogisch medewerker door aanvulling met dit specialisme

Interesse?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Floor Frank op 020-4120633. Of solliciteer direct via https://dekleinewereld.onlinevacatures.nl/nl/Vacature/Solliciteren/101472

 

Bekijk locatie Soliciteer nu Terug

Je mag zijn zoals je bent om te worden wie je bent!

Wat geldt voor onze kinderen - die we liefdevol onthalen  in onze kindercentra - geldt ook voor onze medewerkers. Ook zij worden liefdevol onthaald in onze organisatie. Onze pedagogische visie is voor hen zeker ook van toepassing: Je mag zijn zoals je bent om te worden wie je bent!

Onze medewerkers zijn zelfbewust en zelfstandig. Mensen die vol zelfvertrouwen hun weg kiezen. Nieuwsgierige mensen ook die hun talenten en mogelijkheden benutten. Mensen die rekening houden met anderen en zorgzaam zijn.

De Kleine Wereld is altijd op zoek naar goede en enthousiaste medewerkers. Wij zoeken collega's die geïnspireerd raken door het concept van De Kleine Wereld, aangesproken worden door onze huiselijke werksfeer en doorgroeimogelijkheden en uiteraard veel liefde voor kinderen hebben.

© De Kleine Wereld | Webdesign: Mediaweb